onsdag, mars 30, 2005

In i skamvrån Shyman!

Gudrun Shymans pågående sverigekampanj för att starta sitt eget parti kostar riksdagen runt 1000,- per dag när hon på ett helt lagligt, men moraliskt totalt förkastligt sätt utnyttjar sin position som avhoppad vänsterpartistisk riksdagsman. Läs Aktuellts totala uträkning.

Att hennes f d partikollegor är bittra kan man förstå av många olika anledningar. Inte minst för att ett nytt kvinnoparti förmodligen riskerar att minimera vänsterpartiet i svensk politik.

Jag är ingen förespråkare för varken Vänsterpartiet eller ett kvinnoparti, men jag föredrar trots allt en gammal hederlig kommunist som man vet var man har(läs: Lars Ohly) framför ett rabiat kvinnoparti med Gudrun som frontfigur.

Ingenting verkar få henne att fundera tillräckligt länge förrän hon ger sig in i nästa, moraliskt tvivelaktiga, situation. Det värsta är att hittils har hon kommit undan med det utan att det verkar som om hennes popularitet sviktar.

Och det hon just nu ägnar sig åt är alltså att blåsa riksdagen på pengar varje dag på ett mandat som hon fick som vänsterpartist, men idag utnyttjar för egen vinnings skull.

Inga kommentarer: