söndag, mars 13, 2005

Ny folkkär skidskytt?

Idag har Sverige tagit en silvermedalj i damernas skidskytte-VM genom Anna-Karin Olofsson, som faktiskt bara var en miss på sista skottet från guldet! Har vi nu då fått en ny folkkär skidskytt efter Magdalena Forsberg som slutade 2002? Nej, jag tror inte att Anna-Karin kommer att bli det även om hon kommer att vinna guldmedaljer i framtiden.

Jag tror att folkkär idrottsman/kvinna blir man inte bara tack vare sina resultat utan det är något annat som styr det. Magdalena Forsberg är ett exempel på någon som lyckats både med detta och prestera fantastiska resultat, Stefan Holm likadant. Hade det bara handlar om resultaten så hade Carolina Klüft varit alldeles fantastiskt folkkär, men hennes "problem" är att hon inte lyckats ta sig ur det som gick hem för 3-4 år sedan, den "käcka jäntungen från Växjö" som fortfarande säger att hon bara tävlar för att det är roligt, vilket det säkert är när man vinner. Visst, hon är fortfarande populär, men hon blir aldrig folkkär om hon inte förstår att sluta med till synes inövade kommentarer som går i repris varje gång hon vinner.

Alla är vi olika som människor i hur vi kan eller vill framställa oss för andra. Detta är självklart upp till varje idrottsman/kvinna att själv avgöra, men som sagt framgång är inte lika med en plats i människors hjärta.

Inga kommentarer: