söndag, mars 20, 2005

Trötta stjärnor

I och med NHL-lockouten så skulle det finnas många svenska stjärnspelare lediga för VM om en månad, men alla dessa proffs är så himla trötta att dom inte orkar ställa upp för landslaget. Det klart att en omotiverad spelare ska inte vara med, men man kan ju tycka att någon av dom borde vara fylld av revanchlust efter fiaskot i höstens World Cup mot Tjeckien.

Sportbladets Mats Wennerholm skriver att "Många stjärnor är inte alltid lika med framgång", och det vi ju efter World Cup. Men vi vet också att stjärnorna lyfter intresset för hockeyn och legitimiteten för ett VM-guld där man vet att alla länder har sina bästa spelare med. Det är mera värt än en vinst där spekulationerna finns om att det bara skedde tack vare den låga klassen på motståndet.

Hur dessa spelare tidigare har klarat av en hel NHL-säsong plus ett Stanley Cup-slutspel på mellan 80-100 matcher är en gåta när dom nu inte orkar ladda om efter 55 matcher i Elitserien, men dom börjar kanske bli för gamla.

Dock är en spelare som Peter Forsberg ursäktad om han tackar nej, för det finns väl ingen spelare som sett till att försöka spela mot bättre vetande vilket förmodligen skadat hans egen fantastiska karriär mest.

Inga kommentarer: