onsdag, mars 16, 2005

LeMarc

Alla fans av Peter LeMarc, som jag vet finns därute, behöver bara hålla ut 5 månader till. Så här skrev han på sin hemsida om den nya plattan för några veckor sedan:

"Hej vänner!
Arbetet med nya skivan fortskrider. Idag spelade vi in tre sånger med symfoniorkester.
Så, så, ta det lugnt nu. Inget Mantovani möter Disney, Jesper Nordenström (a.k.a. the Kid Genius eller Herr Arrangör om ni skulle råka tilltala honom) kan bättre än så. Här handlar det om högst personliga arrangemang, som möjligtvis kan sökas hos Ennio Morricone, Philip Glass eller Danny Elfman.
Nåväl, pappa var skitnervös (Shakin’ Stevens är att underdriva) ; att fejsa 30 av Stockholms bästa musiker, med bara den utbildning en autodidakt har och dessutom sjunga live. Varje litet misstag låter som en mistlur. Hur som haver - det slutade väl. Efter första tagningen kändes det som att sjunga i duschen. Snacka om skickliga musikanter! Tack för att ni stöttade mej (om ni nu råkar läsa gästboken). Och stort tack till CJ.
Studiobossen Janne Hansson (Atlantis, Karlbergsvägen), påstod att symfonikerna applåderade, något jag aldrig uppfattade. Uppenbarligen gör de detta genom att slå stråken mot instrumentet på något märkligt vis. Jag vet inte om Janne sa det för att vara snäll, men när jag kom hem ikväll med slaskmixarna blev jag oerhört gripen. Det låter fantastiskt. ”Sättet” har Anna-Lotta gjort sagolikt förut, men så här lät den fanimej inte då. Evil!
I morgon fortsätter vi i NordHansenstudion. Herr Nordenström har ett Hammondsolo att avverka. Pappa tänker ligga raklång i studiosoffan och digga!
Som om inte detta räckte, visade Karl-Magnus Boske (record cover designer du luxe) fram ett frontcoverförslag (så heter det i branschen) i förra veckan som knäcker det mesta. Minns ni vinylplattorna? Dubbel LP-omslagen? Fold-outcovers? Say no more...
Om ni väntat er Thin Lizzy möter en Led Zeppelin-platta, korsad med Exile On Main Street, lite soul thrown in for good measure och ett knippe Van The Man....tja, då blir ni besvikna i augusti.
Men vill ni höra hudnära musik med enbart akustiska instrument – förbered er på gåshud.
Håll nu sams!

/Peter"

Inga kommentarer: