söndag, juli 10, 2005

Boråsföräldrarnas riddare

Att vara nybliven förälder är, som jag också bloggat tidigare om, inte alltid helt enkelt. Tur då att det finns människor som har fattat och håller sig ifrån allt det hysteriska som många andra tror ÄR grejen.

Igår var vi på jakt efter en ny, mindre barnvagn då det visat sig allt för besvärligt att lasta in nuvarande vagn, en "Emmaljunga Crossway", i vår Mitsubishi Carisma. I Volvo V40 funkar det, men den har ingen AC, något som i dessa heta dagar visar sig vara olidligt jobbigt för vår lilla dotter.

Beslut togs därför om att sälja nuvarande vagn och köpa en ny. Vi åkte därför till vår favvo-affär för barnprylar - Babyproffsen i Borås.

Denna butik är inte som andra av samma slag. Där arbetar två män i 45-50-årsåldern som tar sitt jobb på största allvar. De läser av kunderna och ger råd och tips som är relevanta och som går att lita på. Inget bullshit-snack som hos en av konkurrenterna i stan där design verkar gå före användande: "men visst är den snygg i alla fall".

Visst känns det bra när man känner att säljaren inte bara försöker pracka på vad som helst för att tjäna några kronor extra för stunden. Istället får man en missnöjd kund som kanske inte kommer tillbaka. Precis detta skedde i en annan affär igår. En elektronikbutik, ni vet en av dom där som skickar ut minst ett reklamblad varje vecka med REA-priser.

Jag skulle bara ställa en fråga om DVD-spelare. Före mig i kön till info-disken står ett par som ska köpa en 28-tums TV för 2700 kronor. På fullaste allvar försöker säljaren pracka på paret en extra försäkring på TV:n för 495 kronor med motivet att "tappar ni apparaten i golvet är det bara att hämta ut en ny. Det är värsta, extra drulleförsäkringen".

Som tur var bestämde sig paret efter lite diskussion att avstå. De insåg det orimliga i att teckna en extraförsäkring som uppgår till nästan 20% av varans pris. Hur mycket förtroende inger en sådan säljare? Hos mig inte speciellt mycket. Då föredrar jag de två männen på Babyproffsen.

Hur gick det då med en ny vagn? Jo, vi hittade en hos våra favoriter. En 3-hjulig vagn "BabyTravel country single trek".

Inga kommentarer: