måndag, april 04, 2005

Feministiskt Initiativ tar ton

Så då kom äntligen dagen som vi väntat så länge på. Dagen när överlevnadsmänniskan Gudrun kunde presentera sitt eget lilla parti, Feministiskt Initiativ. Ett parti med följande intressanta inriktning:

Partiet som ska få alla sveriges män att kollektivt känna skuld över hur vi uppför oss och behandlar alla sveriges kvinnor.

Hur de svenska männen kollektivt ska betala en högre skatt för att vissa män slår sina kvinnor, ett förslag från Gudrun i december som är lika populistiskt som Folkpartiets framförande av sin integrationspolitik. Det vore som att skuldbelägga hela det tyska folket för vad nazisterna gjorde under 2:a världskriget.

Att svenska män, som Gudrun själv har uttryckt det, använder sig "av samma norm, samma struktur, samma mönster, som upprepas såväl i talibanernas Afganistan som här i Sverige".
Personligen känner jag att hur jag agerar och "uppför" mig så kan jag inte kan känna någon som helst skuld gentemot sveriges kvinnor.

Att gå ut och påstå att (fi) inte kan definieras på höger/vänsterskalan känns ganska korkat med två damer som Gudrun och Ebba-Witt Brattström i fronten. Dessutom har en av styrelsemedlemmarna, Tiina Rosenberg, tydligen redan uttalat sig på följande vis: "Kapitalismen och patriarkatet sitter i samma båt, och jag hoppas att båda kommer avskaffas". Inte kommer väl så där värst många östermalmsdamer, eller borgerliga kvinnliga väljare i allmänhet, att rösta på ett parti med den ståndpunkten. Det är väl snarare så att deras möjligheter finns hos Gudruns gamla parti, miljöpartiet och till viss del Socialdemokraterna, beroende på hur Göran Persson nu hanterar (fi).

2 kommentarer:

Anonym sa...

Det börjar bli aningen tröttsamt Erik att läsa dina kommentarer som är identiska på varje blog ang. ämnet F!.

Fredric Kjellberg sa...

Utan värdering av din åsikt om Erik - kan du vara så vänlig att då inte själv framföra dina åsikter som anonym. Tack!