måndag, april 04, 2005

(m) och (s)

Efter att ha sett Persson och Reinfeldt på "Agenda" igår är det lätt att inbilla sig att valrörelsen nästa år kommer att låta som vanligt.

Den borgerliga alliansen kommer att anklaga (s) för en företagarovänlig politik som inte skapar några nya jobb och (s) kommer att dra fram det gamla hederliga argumentet att fyra borgerliga partier inte kan komma överens - "se hur det gick föregående försök".

Det blev mycket tydligt att en röst på de förslag som (m) formligen sprutat ur sig den senaste tiden inte är det samma som sedan kommer att gälla när alliansen är färdig med sin gemensamma politik, dvs det gamla vanliga dilemmat med fyra partiers politik som helt plötsligt ska bli en. Hamnar sedan (c) eller (kd) nära 4%, vilket inte är otroligt i alla fall för (kd), får de ändå svårt att hålla samman när ett parti måste profilera sig för att få stanna kvar i riksdagen.

Under den lugna ytan tror jag inte Göran Persson är så säker på att den gamla skrämseltaktiken kommer att funka ett val till. Han och partiet måste det närmaste året vakna till och presentera en egen politik med visioner och dessutom prestera resultat i dom viktigaste frågorna, trygghetsfrågorna där stora delar av svenska folket har litat på deras förmåga.

Inga kommentarer: