tisdag, april 26, 2005

Stackars Runar

Pastor Runar lever under dödshot kan man läsa och höra lite varstans. Borde han inte tänkt sig för lite tidigare? Det var ju inte direkt scouterna han predikade/skämtade om i förra veckan.

I dagens Expressen finns ett utdrag från en intervju med Runar hos Christian Luuk igår där han säger följande:

"
Samtidigt säger Runar Sögaard angående Muhammed:
– Han förlovade sig med en sexåring. Gifte sig med samma flicka när hon var nio år. Hon kunde inte tala och tappade håret i skräck för honom. Hon sprang sin väg. FN-konventionen förbjuder barnäktenskap. Det förekommer inom islam. Det är utbrett i Iran och Pakistan. Det är upp till var och en vad det ska klassas som."

Det är självfallet så att ingen ska leva under dödshot i vårt land, eller något annat land, men även Runar kanske borde tänka sig för lite innan munnen börjar prata.

Han borde vara medveten om att den här typen av uttalanden är kontroversiella, att han som person är kontroversiell och att rubrikerna, och i det här fallet dödshot, kommer som ett brev på posten.

1 kommentar:

Anonym sa...

Runar har noll koll -- vill han sprida "kristenheten" genom att nervärdera andra religioner? Är det så det funkar nu när kyrkan tappar anhängare? LOL, han är inget annan är en usel "mediahora" som snyltat till sig det via Carola.