onsdag, april 20, 2005

Hylla Zlatan!

Vi svenskar borde hylla Zlatan! Han gör en första säsong i Juventus som håller världsklass. Med sju matcher kvar av säsongen har ha redan gjort 15 mål i den italienska ligan. Han har chansen att vinna hela skytteligan, han är på väg att bli en starkt bidragande anledning till att Juve vinner Lo Scudetto och det svenska landslaget har ytterligare en världsartist inför fortsatt VM-kval och, förhoppningsvis, VM-slutspel i Tyskland nästa sommar.

Med Andreas Isaksson, Olof Mellberg, Fredrik Ljungberg och en Henke Larsson tillbaka kan det bli en riktig höjdare om formen bara toppas lagom till slutspelet. Det måste vara länge sedan vi hade tre världsstjärnor i vårt landslag samtidigt (Zlatan, Henke och Ljungberg). De deltog i och för sig i EM förra året, men skillnaden är att framförallt Zlatan nu har blivit så bra som han själv alltid har tyckt...

I modern tid, som nykomling i Serie A, kommer han upp i samma nivå rent målmässigt som Ronaldo, Platini, Sjevchenko och Zico! Vi snackar stora namn!

Sedan är det självklart så att, som en svensk sporttidning skriver varje månad, Zlatan är Zlatan. Han har sin osvenska stil, han älskar sig själv, men jag tror vi har missat den utveckling som påbörjades i och med EM förra året när en mer osjälvisk Zlatan dök upp. Ta exempelvis målet som Ljungberg fick göra på Zlatans passning. Ett år tidigare hade Zlatan ALDRIG passat i det läget.

Som sagt, hylla Zlatan. Vi vet inte när nästa svenska världsstjärna dyker upp på fotbollshimlen.

Update:

Hylla Zlatan, men vi ska inte hylla Zlatan när han håller på med sitt otyg att skalla motståndare som han återigen gjorde/försökte göra igår mot Inter. Det är definitivt inte världsklass!

1 kommentar:

Fredric Kjellberg sa...

Efter en titt på er blogg så bemödar jag mig inte att diskutera med er.

Den, i min mening, oseriösa framtoningen på inläggen verkar mest vara skrivna för att få uppmärksamhet.