lördag, juni 11, 2005

Kortsiktigt av TV4

Man tycka vad man vill om Kristian Luuk och hans sätt att göra TV, men han har ändå varit en ledande TV-personlighet de senaste 10 åren.

När nu TV4 efter bara en månad, eller drygt detta, väljer att lägga ner hans nya kvällsprogram "God natt Sverige", som han gjort tillsammans med Carina Berg, så har återigen kortsiktigheten segrat.

Går man in med ambitionen att göra en svensk variant med sena kvällsprogram, av den typ som "God natt Sverige" är, måste det också finnas ett betydligt större tålamod.

Att ge idén chansen under en dryg månad på vår/försommarkanten kan inte ses som ett prov på något tålamod. Visserligen säger Anders Knave, programchefen på TV4, till Aftonbladet att de inte alls lagt ner programmet utan att "vi har inte bestämt oss för att lägga ner. Vi har bestämt oss för att inte sända till hösten utan fokusera på 2006".

Det må vara hur det vill med det Knave säger, något tålamod att låta programmet "sätta sig" har TV4 inte visat prov på.

3 kommentarer:

Anonym sa...

jag tycker att god natt sverige var tråkigt så jag har inga problem med att det "läggs ner" eftersom det bara tar upp sändningstid. väntar nu på att "shan the man:s" talk show på Ztv ska läggas ner oxå. hans talk show e ju riktigt tröttsamt.

Fredric Kjellberg sa...

Hett tips Mickey:

Låt bli att titta om det är tröttsamt. Det finns annat att lägga energi på än TV-program man själv tycker är dåliga.

Anonym sa...

Det var ungefär det som var problemet. Ingen tittade. Och det av fullt förståeliga skäl. Byt ut!