onsdag, juni 08, 2005

Matchen om OS 2012 förlorad

Jag som har gått och hoppats på ett sommar-OS i New York 2012 är nu grymt besviken, redan en knapp månad innan IOK:s omröstning om värdstad.

New York har med största sannolikhet sumpat sina chanser, i matchen med London och Paris, i och med att politikerna i City Hall röstade ner borgmästare Bloombergs förslag om att staden ska finansiera bygget av en ny stadion på västra sidan av Midtown. Utan en klar plan för en stadion, inget OS i staden. Det känns inte riktigt amerikanskt att missa en sådan chans. Å andra sidan är inte New York riktigt som övriga USA, lite mer europeiska kanske eller rent av nordiska...

Planen var redan klar. Återvända till Manhattan sommaren 2012 med min fru och då 7-åriga dotter. Åka till Paris eller London känns inte alls lika spännande. Visst, inget fel på städerna i sig, men ingenting kan mäta sig med New York.

Chansen finns självfallet fortfarande, det har delats ut mutor till rätt IOK-delegater förut, men den känns inte speciellt stor.

Det positiva är att nu behöver vi inte planera och vänta ända till 2012. Nu kan vi åka så snart det finns pengar, vilket i och för sig kan dröja till 2012...

Inga kommentarer: