tisdag, juni 14, 2005

Wacko Jacko kan ladda om

Det är väl tur att han blev frikänd till slut, Michael Jackson. Det är också tur att det inte ens i kapitalismens förlovade land går att, genom ren och skär kåthet på dollars, anklaga en stjärna och förvänta sig skadestånd i nivå med den svenska statsskulden.

Nej, jag tror inte heller att Jackson är helt frisk i sitt lilla popstjärnehuvud, men vem hade varit det med den bakgrund han har?

Den avgörande frågan har varit om han varit kapabel att förgripa sig på de barn som besökt honom på Neverland, eller om han faktiskt bara är en vuxen man med en stor portion godtrogenhet och barnasinne kvar. Min tro har hela tiden varit det senare.

Förmodligen är hans bästa dagar som artist förbi, men jag hoppas ändå att han kan hitta tillbaka till den nyskapande musik som gjorde honom till The king of pop i skiftet mellan 70 och 80-tal. Det var då han var som bäst med albumen "Off the wall" och "Thriller". De låtar som finns på dessa två skivor är förmodligen oslagbara tillsammans där i princip varje enskild låt, av nitton, är en hitsingel. Jag tror inte ens att en grupp som Beatles lyckades med detta på sin tid.

De följande skivorna fram till början av 90-talet är också helt okej, men där handlade det mer om tillrättalagd musik istället för det nyskapande han stod för 10 år tidigare.

Inga kommentarer: