torsdag, maj 05, 2005

Alkohol nu och då

Ikväll har jag och min fru druckit lite vin tillsammans för första gången på nästan ett år. Det har varit en graviditet emellan oss och vinet, vilket inte på något sätt kännts speciellt jobbigt.

Senaste gången vi var berusade tillsammans var för ganska exakt ett år sedan i New York en lördagskväll. Vi firade av The Big Apple rejält på restaurang Svenningsen's, som ligger på 5th avenue mellan 31:a och 32:a gatan. Kvällen hade startat på en kinesrestaurang en bit därifrån där vi tillsammans med kinamaten hade delat på en flaska rött. Eftersom vi redan hade ätit oss mätta var vårt enda mål vid ankomsten till Svenningsen's, där vi tidigare samma vecka hade ätit vår förlovningsmiddag, att dricka drinkar.

Under ett antal timmar provade vi oss fram i drinkfloran och humöret steg därefter. När vi, efter många om och men, väl hade hittat oss fram till drinken Cosmopolitan tyckte vi båda att det var dags för notan. När den väl kom in ändrade vi oss när den var sååå billig för alla dessa drinkar. En Cosmopolitan till...

Det hela slutade med att Svenningsen's skulle stänga, min fru försökte övertala ägaren att låta oss beställa ytterligare en, vi drog därifrån fast beslutna att hitta ett annat öppet ställe. Detta gjorde vi inte, som tur var, utan barrundan i NYC den 8 maj 2004 slutade på hotellrummets toalett där de dyrt inköpta drinkarna, åtminstonde delvis, återbördades till stadens kloaker.

Dagen efter, vår sista i New York innan vi fortsatte till Las Vegas, var inte någon av våra piggaste på USA-resan. Den stoppade inte oss dock från att gifta oss i The Valley of fire i Nevadas öken fyra dagar senare.

Inga kommentarer: