onsdag, maj 18, 2005

Desperat av alla hemmafruar

Jag orkar inte se ett enda ytterligare reportage om dessa desperata hemmafruar i svenska media. Försök inte översätta amerikansk fiction till svensk verklighet. Hur amerikaniserade vi än är så går det inte.

Jag tror inte heller att desperate american housewifes är så snygga som i serien. Har ni aldrig tittat på ett amerikanskt realityprogram? Ser en amerikansk hemmafru i 40-årsåldern ut som i serien? Nej, det gör hon inte. Hon ser oftast ut som om hon åt på McDonalds varje dag med en frisyr hämtad från 50-talet och kläder inhandlade på second hand.

I Sverige är det numera inte fint att, ens av egen fri vilja, vara hemmafru för då kommer ultrafeministerna med pekpinnen och läxar upp personen ifråga. Det klart att man blir desperat då. I Sverige är det istället så att en man som är hemma 6 månader med sitt barn får applåder och tidningsreportage som belöning.

Det närmsta vi kommer den desperation som det pratas om är den som Feministiskt Initiativ visar upp i sin besinningslösa kamp mot alla mäns kollektiva förtryck av kvinnorna i vårt land.

För övrigt är serien "Desperate housewifes" på kanal5 riktigt bra TV.

Inga kommentarer: