onsdag, maj 25, 2005

Reinfeldt vågade mest

Igår hoppades jag på blottade strupar från Göran Persson och Fredrik Reinfeldt i deras debatt.

Det var väl egentligen ingen av dom dom gjorde det fullt ut, men Reinfeldt försökte i alla fall vara mer konstruktiv än Persson. Det finns i alla fall framtidstankar hos honom som är betydligt mer intressanta att lyssna till än Perssons ständiga upprepning om vad "han" gjorde efter krisen på 90-talet och vad "han" har gjort de senaste 5 åren.

Om Socialdemokraterna ska lyckas vända opinionsläget på egen hand, utan tabbar från alliansen, så krävs det nog betydligt mer än så för att lyckas. Och tyvärr, för (s) del, hänger det inte bara på dom själva. De måste få med sig både (v) och (mp) in i riksdagen nästa år igen, plus vad som nu händer med Gudrun & co i Feministiskt Initiativ.

Frågan som Reinfeldt på ett smart sätt lyckades undvika att svara på var hur det ska skapas arbetstillfällen för alla dom som (m) vill ge sänkta erssättningsnivåer. Det lär ju inte komma nya arbetstillfällen flygandes i luften bara för att ersättningsnivåerna sänks. Reinfeldt öppnade en stor dörr på glänt gentemot de övriga allianspartierna att de faktiskt ska vara överens om vilka ersättningsnivåer som ska vara målsättningen.

1-0 till Reinfeldt. En spännande fortsättning lär följa...

Inga kommentarer: