torsdag, maj 26, 2005

Liverpools mirakel

Champions League-final. Liverpool-Milan. Stora förväntningar på en bra match och på en titel till Liverpool.

När Maldini gjorde 0-1 redan efter 1 minut tänkte jag bara "nej, men vad fan gör dom?". När Crespo gör 0-3 i 43:e minuten är det bara helt uppgivet. Milan har spelat ut Liverpool i 45 minuter. Kan lika bra låta bli att se andra halvlek.

Slår dock över till ZTV en gång till efter 50 minuter. I 54:e reducerar Gerard till 1-3. Okej, lite tillfällig spänning i alla fall.

Sedan händer det saker hela tiden. 2-3 Smicer och 3-3 på straff av Alonso. Liverpool har utjämnat ett 0-3 på 6 minuter!

Resten av tiden fram till straffarna är ställningskrig där många i Liverpool går på knäna, men klarar ut oavgjort.

I straffsparksläggningen får Liverpool ett övertag direkt som de inte släpper. Slutresultat iklusive straffat 7-5 till Liverpool efter en vändning som inte borde vara möjlig mot ett sånt lag. Men de är italienare och italienska lag, inklusive landslaget, drar sig ibland tillbaka och kör på säkerhet. I det här fallet borde det ändå inte räckt till, men...

Liverpool är tillbaka på europatoppen efter 21 år!