söndag, maj 08, 2005

Persbrandts tvivelaktiga inlägg

Mikael Persbrandt känner sig förföljd och orättvist behandlad av Expressen. Han väljer då, efter många om och men, att tala ut. Då kunde man tänka sig att han väljer att göra det i ett någorlunda seriöst forum, men inte då.

Han väljer att göra det i Aftonbladet, på deras debattavdelning där han framträder under rubriken "Journalist-grisarna lider av masspsykos"!

Att Aftonbladet mer än gärna publicerar en käftsmäll på Expressen kan man förstå, men att Persbrandt gör det just där är ganska komiskt. Det är inte direkt några vattentäta skott mellan de två kvällstidningarnas rubriker och skandaljournalistik.

Jag håller med i mycket av det Persbrandt skriver, men hade nog valt ett något mer seriöst medium att framföra det i för att få extra tyngd i argumenten. Nu hamnar han på Aftonbladets förstasida och förmodligen på deras löpsedel också (den har jag inte sett).

Antingen kan man tycka att det blir lite märkligt, så som jag tycker, eller så kan man också tänka att han är ganska smart som utnyttjar kvällstidningarnas iver att få en bra förstasida/löpsedel.

Inga kommentarer: