tisdag, maj 10, 2005

Släpp hörnflaggan och kom in i matchen (nr1)

Denna uppmaning skickar jag till Vice riksåklagaren Catharina Bergqvist Levin. Hon är högste ansvarig för det justitiemord som har begåtts mot Bo Larsson.

Uppdrag Granskning har i upprepade reportage följt Bo Larrsons kamp för rättvisa. Han dömdes för övergrepp på sin egen dotter i både tingsrätten och hovrätten. När han väl fick resning i målet, med mycket god hjälp av Hannes Råstam på SVT, friades han från alla misstankar om brott. Trots överväldigande bevisning och fakta finns det ingen ansvarig som idag kan erkänna att hela hanteringen av fallet har skötts på ett katastrofalt sätt där fakta dolts för den anklagade.

Den frikände Ulf Larsson får i studion träffa Catharina Bergqvist Levin öga mot öga för att försöka få några svar på sin frustration. Då lägger den kära Vice riksåklagaren huvudet på sned som till ett litet barn och förklarar för Ulf att allting minsan inte är som han tror, också detta med ett röstläge som låter som om hon pratade med ett litet barn. Fegt och pinsamt är lindrigt uttryckt!

Om ni inte har sett dagens program eller något av de tidigare så finns en mycket bra sammanfattning på Uppdrag Gransknings sida.

Hannes Råstam borde få Stora journalistpriset för den insats han gjort för Ulf Larsson och rättssäkerheten i vårt land.

Inga kommentarer: