måndag, maj 30, 2005

Kvinnokriget - ett inbördeskrig

Det ser inte bättre ut än att SVT:s program om ROKS inte är sant och etiskt i alla stycken. Om den statliga TV:n nu propagerar för fri television så är inte dessa påståenden speciellt bra.

Även utan SVT:s eventuella felaktiga vinklingar i programmet så tycker jag att man kan konstatera att olika kvinnogrupper i Sverige för närvarande håller på att mer eller mindra ta kål på varandra istället för att arbeta för den gemensamma nämnaren som finns - jämnställdheten mellan män och kvinnor.

I debatt efter debatt i både TV och tidningar är just nu nästan bara kvinnor som argt argumenterar mot varandra. Jag vet inte om det var detta som var meningen med Feministiskt Initiativ, att starta ett inbördeskrig mellan kvinnor. Jag kan inte tro att deras enda mål var att övertyga kvinnor om vad som måste göras, målet måste ha varit att också övertyga så många män som möjligt.

Jag tror att det från alla andra politiska partier just nu pågår ett taktiskt spel för att deras kvinnoväljare ska stanna kvar och inte gå över till andra, mer radikala alternativ.

1 kommentar:

Anonym sa...

Kanske bilden nyanseras en aning genom att läsa SVT:s svar:
http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=1058&a=421298&previousRenderType=6