lördag, maj 21, 2005

En samling hyllningar till Zlatan

Efter gårdagens klara Lo Scudetto för Juventus hyllas idag Zlatan, och inte bara av oss svenskar. Här följer några av kommentarerna i en samling:

Chefredaktören för Turins dagliga sporttidning Tuttosport: "Han är "il giocatore scudetto", segermannen. Under sin första säsong har han gjort bättre ifrån sig än Platini. Men det handlar inte bara om de mål han själv har gjort. Han har gjort en massa målpassningar också. Det är han som är symbolen för den här ligasegern. Mer än Del Piero. Mer än Trezeguet. Det är han som är "lo scudetto"."

Peter Wennman: "Hur stort kan det bli? Egentligen vet jag inte vad som är mest fantastiskt, att Zlatan gör 16 mål under sin debutsäsong i serie A och blir italiensk mästare, eller att han får ett fantomerbjudande från Real Madrid."

Kristina Kappelin: "Zlatan från Malmö. Zlatan som klackade ut italienarna ur EM (det har de alldeles glömt). Zlatan som kommer att vara en av protagonisterna i europeisk elitfotboll ett bra tag framöver. Hur ska vi kunna plocka ner honom nu, när han har vunnit italienska ligan?"

Mats Olsson: "Jag är inte mycket för historien och dess vingslag men just nu slår de historiska vingarna med sån kraft och med sån volym att luften vibrerar och det tjuter i öronen.Lyssna själva: Nils Liedholm, Gunnar Nordahl, ”Nacka” Skoglund, Gunnar Gren, Kurt Hamrin – namn som får nostalgiska historiker att vibrera.

Lägg nu till ett namn till de historiska hjältarna, lägg nu till: Zlatan Ibrahimovic, 23, Rosengård, Malmö, Sverige och Turin, Italien."

Eurosport.com: "With 16 goals Ibrahimovic has been central to Juve's success in what was another injury-hampered campaign for French forward David Trezeguet."

2 kommentarer:

Malena sa...

Till och med Ralf Edström tvingas säga något positivt om Zlatan. Men till slut verkar Z:s framgång ändå mest vara Capellos förtjänst enligt Edström.

"Får man förtroende från tränaren växer man automatiskt."

http://www.aftonbladet.se/vss/sport/story/0,2789,648331,00.html

Fredric Kjellberg sa...

Visst är det konstigt att Ralf Edström har så svårt att erkänna någon annans storhet.